Groen Sint-Pieters-Leeuw gaat voor een inclusieve gemeente

24 Maart 2021

Groen Sint-Pieters-Leeuw gaat voor een inclusieve gemeente

Groen Sint-Pieters-Leeuw zet een inclusieraad op de agenda van de gemeenteraad. De inclusieraad zou bestaan uit verenigingen en personen die zelf dagelijks worden geconfronteerd met drempels tot participatie in onze mooie gemeente.

Het afgelopen jaar hebben we allemaal ervaren hoe het voelt om belemmerd te worden in ons leven. Het wegvallen van sociale contacten, interacties met andere mensen, dagelijkse activiteiten. Ineens werd ons ‘gewoon leven’ overhoop gehaald. Niet deelnemen kunnen deelnemen aan wat we aannamen als het ‘normaal’ leven en het sociaal isolement eisen nog steeds een grote tol op vlak van welzijn en welbevinden.

We kijken allemaal uit naar het punt waarop we terug volop kunnen genieten van ons herwonnen vrijheid en kunnen losbreken van ons opgelegde bubbel.

Heel wat mensen worden ook zonder COVID-19 geconfronteerd met het bubbelleven. Mensen die in het dagelijks leven omwille van fysieke, sociale, psychische, maatschappelijke belemmeringen nog steeds niet volop kunnen participeren in de samenleving omdat zij vele drempels ervaren.

Natacha Martel: “Wij willen deze mensen ook graag meenemen en werken aan het weghalen van deze drempels. Wij willen mensen in onze gemeente de kans geven om hun noden te benoemen en mee te denken over de onbenutte kansen om meer participatie en inclusie te bevorderen.

Een inclusieraad biedt voor ons de kans om een participatief en constructief lokaal beleid verder uit te bouwen. Visies en acties bouw je samen op door met mensen te praten en niet enkel over mensen te praten.”