Gemeenteraad september 2021

11 Oktober 2021

Gemeenteraad september 2021

De gemeenteraad van september was de eerste die weer helemaal fysiek plaatsvond sinds het begin van de coronapandemie. Overigens voor iedereen wel nog online te volgen. Stuur ons een mailtje om de link te ontvangen voor de volgende gemeenteraad.

🌍 Lokaal Energie- en Klimaatpact

Het is positief dat de gemeente intekent voor een ambitieus lokaal energie- en klimaatpact, maar uit de bespreking in de gemeenteraad blijkt dat het vooral mooie beloftes blijven, het is maar afwachten of de daden volgen. Zo gaf de burgemeester al aan niks te zien in coöperatieve hernieuwbare energieprojecten, een van de pijlers van het energie- en klimaatpact.

🏘 Eén woonmaatschappij

De gemeenteraad besprak plannen om per gemeente tot één woonmaatschappij te komen. Groen steunt de samenvoegingen, maar benadrukt dat de woonprijzen stelselmatig de hoogte ingaan. Een basisbehoefte als wonen is een luxe geworden in onze regio. Het is dan ook meer dan ooit nodig om te zorgen dat huurders betaalbaar kunnen wonen en om een aanbod aan sociale woongelegenheid te hebben die de stijgende vraag in onze regio volgt.

🚌 Geen elektrische bus

Het gemeentebestuur moet op zoek naar een nieuwe bus voor het vervoer van leerlingen. Helaas kiest het college voor een bus op aardgas op basis van een raamcontract uit 2017. Als het aan Groen had gelegen dan had de gemeente een echte aanbesteding uitgeschreven om ook leveranciers van elektrische bussen een kans te geven.