Gemeenteraad maart 2022

07 April 2022

Gemeenteraad maart 2022

Onze hoofdpunten uit de gemeenteraad van maart 2022.

🇺🇦 Oekraïne

De gemeenteraad steunde de verklaring van de vereniging van Europese steden en gemeenten die de inval van Rusland in Oekraïne veroordeelt. Vanzelfsprekend steunt Groen deze verklaring, maar we moeten onszelf ook in de spiegel durven aan te kijken. Door onze verslaving aan fossiele brandstoffen financieren we Poetins regime. Ook als gemeente kunnen we ons steentje bijdragen aan vrede door die verslaving versneld af te bouwen. Lees onze hele bijdrage: Wat de Sint-Pieters-Leeuw kan doen voor vrede in Oekraïne.

🏊 Sluiting zwembad Huizingen

We kunnen ons niet aan de indruk ontrekken dat het sluiten van het openluchtzwembad in Huizingen te wijten is aan wanbeleid. Als al zo lang bekend was dat de infrastructuur verouderd is, waarom is er dan niet eerder naar alternatieven gekeken? Groen roept de gemeente op om zelf op zoek te gaan naar geschikte alternatieven in de gemeente voor het inrichten van een zwemvijver en om te zorgen voor meer waterspeelpleinen.

🛝 Speelpleinwerking

Het is een goed initiatief om de speelpleinwerking in onze gemeente inclusiever te maken, zodat ook kinderen met een beperking kunnen meedoen. Helaas blijft er geen opvang voorzien voor alle kinderen in de laatste twee weken van de vakantie. Ons voorstel voor een inventarisatie onder ouders naar de opvangbehoefte werd afgewezen.

🏛️ Renovatie gemeentehuis Vlezenbeek

Helaas moesten we tegen de plannen voor de binnenrenovatie van het oude gemeentehuis in Vlezenbeek stemmen. Bij een renovatie van 450.000 euro pas voor ons geen installatie van een nieuwe gasketel voor verwarming. Er moeten klimaatvriendelijkere alternatieven voorhanden zijn.