Gemeenteraad februari 2021

02 Maart 2021

Gemeenteraad februari 2021

De gemeenteraad van februari had een korte agenda, maar toch pikken we onze belangrijke punten er nog even tussenuit.

🌳 Geveltuintjes Ruisbroek

In Ruisbroek komt er een proef met geveltuintjes. Bewoners kunnen bij de gemeente een aanvraag doen om enkele tegels aan hun voetpad te verwijderen om een geveltuintje aan te kunnen leggen en een klimplant te planten. Natuurlijk steunen we dit initiatief omdat het zorgt voor meer biodiversiteit en schonere lucht in stedelijke gebieden, zoals Ruisbroek. Wat ons betreft wordt dit plan snel uitgebreid voor de hele gemeente.

🧺 Grote wasjes, kleine wasjes

Keer op keer blijkt dat het gemeentebestuur het niet aandurft om een hard afrekenbaar doel voor duurzaamheid op te nemen in een aanbesteding. Zo ook nu weer bij een aanbesteding voor het wassen van werkkledij voor de gemeente. Er stond weliswaar een paragraaf over duurzaamheid in het document, maar de selectie wordt alleen op prijs gemaakt. Voor de Groen-fractie een reden om tegen deze aanbesteding te stemmen.

🚮 Oude zakken

Tot 30 juni kunnen de oude huisvuilzakken nog gebruikt worden, maar daarna niet meer. Mensen die nog oude huisvuilzakken na de tijd over hebben, kunnen ze op het gemeentehuis omwisselen voor nieuwe zakken. Onze suggestie om de zakken ook op het containerpark te kunnen omwisselen, werd meegenomen door de burgemeester.

💚 Bedankjes

In deze zware coronatijden is het fijn om soms eens dankjewel te zeggen: vrijwilliger in een woonzorgcentrum, aan een pakketbezorger of aan een treinbegeleider. We kregen van onze Groen-collega’s in Brussel een stapel mooie kaartjes, gewoon om uit te delen aan iemand die we willen bedanken. Stuur Natacha een berichtje als je er een paar wilt versturen of weggeven.