Earth Hour: Groen wil dat gemeente Sint-Pieters-Leeuw aandacht vraagt voor klimaat

02 Maart 2020

Earth Hour: Groen wil dat gemeente Sint-Pieters-Leeuw aandacht vraagt voor klimaat

De Groen-fractie vraagt de gemeente Sint-Pieters-Leeuw mee te doen aan Earth Hour om aandacht te vragen voor het klimaat. Het Wereld Natuur Fonds organiseert jaarlijks Earth Hour, waarbij miljoenen mensen van over de hele wereld symbolisch hun lichten doven om hun steun voor de strijd tegen de klimaatverandering te tonen en aandacht te vragen voor de impact van de klimaatverandering op de biodiversiteit.

Groen-gemeenteraadslid Jeroen Steeman: “We spreken in de gemeenteraad regelmatig over klimaatverandering. Daarom zou het goed zijn als we als gemeente ook naar buiten toe laten zien dat we de strijd tegen klimaatverandering serieus nemen.”

Dit jaar vindt Earth Hour plaats op zaterdag 28 maart, om 20.30u. In het verleden nam de gemeente al deel aan Earth Hour door de lichten van de kerk van Vlezenbeek te doven. Als het aan Groen ligt, maakt de gemeente een inventarisatie van gemeentegebouwen waar het licht veilig gedoofd kan worden. Ook kan de gemeente inwoners en bedrijven oproepen om mee te doen aan de actie.

“Maar natuurlijk moet het niet alleen bij symbolische acties blijven”, zegt Steeman. “Als Groen-fractie proberen we regelmatig beleid bij te sturen of doen we zelf voorstellen die de gemeente klimaatvriendelijker maken. We hopen daar de komende jaren meer steun voor te krijgen, ook van de coalitiepartijen.”