Groen licht voor fietsers in Ruisbroek en Lot

Teken de petitie voor slimme verkeerslichten aan de fietssnelweg F20.

De Fietssnelweg F20 tussen Brussel en Halle is een van de drukste van het land. 

Toch werd aan het Sasplein in Ruisbroek de voorrang voor fietsers onlangs weer teruggedraaid. Dat is de omgekeerde wereld! Omdat een correcte maatregel onvoldoende nageleefd wordt door automobilisten, maakt de gemeente Sint-Pieters-Leeuw deze weer ongedaan.

Ook aan de Stationsstraat in Lot is het gevaarlijk oversteken voor fietsers. De gemeente Beersel beloofde een verkeerslicht te plaatsen, maar helaas staan we vandaag nog geen stap verder.

​Voor Groen is de veiligheid van fietsers topprioriteit!

​Groen Sint-Pieters-Leeuw en Groen Beersel willen niet langer wachten en roepen daarom op om slimme verkeerslichten te plaatsen op de drukke kruisingen van de F20 aan het Sasplein in Ruisbroek en aan de Stationsstraat in Lot.

Zo'n slim verkeerslicht springt automatisch op groen als er fietsers willen oversteken, net zoals in Lembeek. Zij kunnen zo comfortabel en veilig doorrijden, terwijl voor auto’s duidelijk is dat ze voorrang moeten verlenen. Zo gaan veiligheid en duidelijkheid hand in hand, zowel voor de fietser als automobilist.

We vragen aan de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Beersel om een prioriteit te maken van veilige en duidelijke oversteekplaatsen.

Geef groen licht aan de fietsers op de fietssnelweg F20!

  • Jeroen Steeman - gemeenteraadslid Groen Sint-Pieters-Leeuw
  • Kris De Greef - gemeenteraadslid Groen Beersel

Green light for cyclists in Ruisbroek and Lot. Sign our petition for smart traffic lights on the cycle highway.

Feu vert pour les cyclistes à Ruisbroek et Lot. Signez notre pétition pour des feux de circulation intelligents sur la cyclostrade.

Al 416 ondertekenaars!

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.